Producenci
Promocje
Nespresso kapsułki 10 szt Tonino Lamborghini Espresso
Nespresso kapsułki 10 szt Tonino Lamborghini Espresso
14,90 zł 12,90 zł
szt.
Spieniacz do mleka
Spieniacz do mleka
199,00 zł 100,00 zł
szt.
Kawa Tonino Lamborghini RED 250g ziarnista
Kawa Tonino Lamborghini RED 250g ziarnista
39,00 zł 35,00 zł
szt.
 Czekolada Klasyczna 1 kg Tonino Lamborghini
Czekolada Klasyczna 1 kg Tonino Lamborghini
85,00 zł 80,00 zł
kg
Kawa ziarno Tonino Lamborghini RED 3 kg puszka
Kawa ziarno Tonino Lamborghini RED 3 kg puszka
374,70 zł 310,00 zł
szt.
 Czekolada Biała 1 kg Tonino Lamborghini
Czekolada Biała 1 kg Tonino Lamborghini
85,00 zł 75,00 zł
kg
Magica Ciok Czekolada na gorąco 1kg
Magica Ciok Czekolada na gorąco 1kg
44,90 zł 40,00 zł
kg
 Czekolada MIĘTOWA 500g Tonino Lamborghini
Czekolada MIĘTOWA 500g Tonino Lamborghini
60,00 zł 55,00 zł
szt.
 Czekolada AMARETTO 500g Tonino Lamborghini
Czekolada AMARETTO 500g Tonino Lamborghini
60,00 zł 55,00 zł
szt.
Czekolada na gorąco 1kg ANTICA
Czekolada na gorąco 1kg ANTICA
44,90 zł 41,90 zł
kg
Kawa Tonino Lamborghini BLACK 1 kg
Kawa Tonino Lamborghini BLACK 1 kg
99,00 zł 90,00 zł
kg

Magica Ciok Czekolada na gorąco 1kg

magica bag.jpg
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 40,00 zł 44,90 zł 40.00
ilość kg
dodaj do przechowalni
Ocena: 4.8
Producent: Pronto Foods
Kod produktu: 4

Opis

Magica Ciok to wspaniały wybór dla miłośników gęstej, kremowej czekolady na gorąco - wysokiej jakości włoska czekolada na gorąco w kilogramowych workach. Czekolada na gorąco Magica Ciok ma tradycyjny smak i aromat, który będzie się roznosił po całym pomieszczeniu, w którym się ją przygotowuje. Czekolada Magica Ciok doskonale sprawdzi się jako zamiennik dla słodkich deserów, a zimą jako niezwykle przyjemny sposób na rozgrzanie się w chłodne wieczory.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA CZEKOLADY:
 
  • W ekspresie ciśnieniowym - wlewamy 150 ml mleka do dzbanka i wsypujemy 25g czekolady (około 1,5 łyżki stołowej); po wymieszaniu napój spieniamy przy użyciu dyszy parowej. Pod wpływem temperatury czekolada gęstnieje i nabiera kremowej konsystencji. Chcąc uzyskać gęstszą konsystencję należy wsypać 25 g czekolady do 120 ml mleka.
  • W naczyniu podgrzewanym na ogniu - na kuchence gazowej lub elektrycznej - do naczynia z mlekiem wsypujemy czekoladę; trzeba ją stale mieszać tak aby się nie przypaliła i osiągnęła odpowiednią konsystencję.
  • W urządzeniu do przygotowywania czekolady - wlewamy 1 litr mleka do dzbanka i wsypujemy 150g (10 łyżek stołowych) czekolady; po wymieszaniu wlewamy napój do urządzenia i ustawiamy temperaturę 90°C na 40-45 min. Następne zmniejszamy temperaturę do 65°C. Chcąc uzyskać gęstszą konsystencję należy wsypać 200g (13 łyżek stołowych) do 1 litra mleka.

 

Opakowanie: 1000g
 
Skład czekolady: cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, regulator kwasowości: węglan potasu), skrobia kukurydziana, sól, wanilina. Czekolada może zawierać śladowe ilości mleka.

 

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl