Producenci
Promocje
 Czekolada Hot Chili Pepper 500g Tonino Lamborghini
Czekolada Hot Chili Pepper 500g Tonino Lamborghini
60,00 zł 55,00 zł
szt.
Top damski Tonino Lamborghini
Top damski Tonino Lamborghini
120,00 zł 80,00 zł
szt.
 Czekolada AMARETTO 500g Tonino Lamborghini
Czekolada AMARETTO 500g Tonino Lamborghini
60,00 zł 56,00 zł
szt.
 Czekolada Orange Cynamon 500g Tonino Lamborghini
Czekolada Orange Cynamon 500g Tonino Lamborghini
60,00 zł 55,00 zł
szt.
Bezrękawnik Tonino Lamborghini GOLF
Bezrękawnik Tonino Lamborghini GOLF
599,00 zł 399,00 zł
szt.

Magica Ciok Czekolada na gorąco 1kg

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 49,99 zł 49.99
ilość kg
dodaj do przechowalni
Ocena: 4.8
Producent: Pronto Foods
Kod produktu: 4

Opis

Magica Ciok to wspaniały wybór dla miłośników gęstej, kremowej czekolady na gorąco - wysokiej jakości włoska czekolada na gorąco w kilogramowych workach. Czekolada na gorąco Magica Ciok ma tradycyjny smak i aromat, który będzie się roznosił po całym pomieszczeniu, w którym się ją przygotowuje. Czekolada Magica Ciok doskonale sprawdzi się jako zamiennik dla słodkich deserów, a zimą jako niezwykle przyjemny sposób na rozgrzanie się w chłodne wieczory.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA CZEKOLADY:
 
  • W ekspresie ciśnieniowym - wlewamy 150 ml mleka do dzbanka i wsypujemy 25g czekolady (około 1,5 łyżki stołowej); po wymieszaniu napój spieniamy przy użyciu dyszy parowej. Pod wpływem temperatury czekolada gęstnieje i nabiera kremowej konsystencji. Chcąc uzyskać gęstszą konsystencję należy wsypać 25 g czekolady do 120 ml mleka.
  • W naczyniu podgrzewanym na ogniu - na kuchence gazowej lub elektrycznej - do naczynia z mlekiem wsypujemy czekoladę; trzeba ją stale mieszać tak aby się nie przypaliła i osiągnęła odpowiednią konsystencję.
  • W urządzeniu do przygotowywania czekolady - wlewamy 1 litr mleka do dzbanka i wsypujemy 150g (10 łyżek stołowych) czekolady; po wymieszaniu wlewamy napój do urządzenia i ustawiamy temperaturę 90°C na 40-45 min. Następne zmniejszamy temperaturę do 65°C. Chcąc uzyskać gęstszą konsystencję należy wsypać 200g (13 łyżek stołowych) do 1 litra mleka.

 

Opakowanie: 1000g
 
Skład czekolady: cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, regulator kwasowości: węglan potasu), skrobia kukurydziana, sól, wanilina. Czekolada może zawierać śladowe ilości mleka.
 
DATA PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA: 22.11.2022

 

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl