Producenci
Promocje
VEERTEA Sunny Camomile 100 saszetek- rumianek
VEERTEA Sunny Camomile 100 saszetek- rumianek
36,90 zł 35,00 zł
szt.
VEERTEA Energetic CITRUS 90 saszetek
VEERTEA Energetic CITRUS 90 saszetek
33,21 zł 31,55 zł
szt.
VEERTEA Loving Cranberry & Raspberry 100 saszetek
VEERTEA Loving Cranberry & Raspberry 100 saszetek
36,90 zł 35,00 zł
szt.
VEERTEA Harmonius Mint 100 SASZETEK
VEERTEA Harmonius Mint 100 SASZETEK
36,90 zł 35,00 zł
szt.
VEERTEA Energetic CITRUS 100 saszetek
VEERTEA Energetic CITRUS 100 saszetek
36,90 zł 35,00 zł
szt.
Herbata Pallavi ASSAM na dzbanek
Herbata Pallavi ASSAM na dzbanek
49,99 zł 47,50 zł
szt.
Nespresso kapsułki 10 szt Tonino Lamborghini Espresso
Nespresso kapsułki 10 szt Tonino Lamborghini Espresso
14,90 zł 12,90 zł
szt.
 Czekolada ORZECHOWA 500g Tonino Lamborghini
Czekolada ORZECHOWA 500g Tonino Lamborghini
60,00 zł 50,00 zł
szt.
 Czekolada DARK 500g Tonino Lamborghini
Czekolada DARK 500g Tonino Lamborghini
60,00 zł 55,00 zł
szt.
 Czekolada Orange Cynamon 500g Tonino Lamborghini
Czekolada Orange Cynamon 500g Tonino Lamborghini
60,00 zł 55,00 zł
szt.
Spieniacz do mleka
Spieniacz do mleka
199,00 zł 149,00 zł
szt.

Magica Ciok Czekolada na gorąco 1kg

magica bag.jpg
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 40,00 zł 44,90 zł 40.00
ilość kg
dodaj do przechowalni
Ocena: 4.8
Producent: Pronto Foods
Kod produktu: 4

Opis

Magica Ciok to wspaniały wybór dla miłośników gęstej, kremowej czekolady na gorąco - wysokiej jakości włoska czekolada na gorąco w kilogramowych workach. Czekolada na gorąco Magica Ciok ma tradycyjny smak i aromat, który będzie się roznosił po całym pomieszczeniu, w którym się ją przygotowuje. Czekolada Magica Ciok doskonale sprawdzi się jako zamiennik dla słodkich deserów, a zimą jako niezwykle przyjemny sposób na rozgrzanie się w chłodne wieczory.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA CZEKOLADY:
 
  • W ekspresie ciśnieniowym - wlewamy 150 ml mleka do dzbanka i wsypujemy 25g czekolady (około 1,5 łyżki stołowej); po wymieszaniu napój spieniamy przy użyciu dyszy parowej. Pod wpływem temperatury czekolada gęstnieje i nabiera kremowej konsystencji. Chcąc uzyskać gęstszą konsystencję należy wsypać 25 g czekolady do 120 ml mleka.
  • W naczyniu podgrzewanym na ogniu - na kuchence gazowej lub elektrycznej - do naczynia z mlekiem wsypujemy czekoladę; trzeba ją stale mieszać tak aby się nie przypaliła i osiągnęła odpowiednią konsystencję.
  • W urządzeniu do przygotowywania czekolady - wlewamy 1 litr mleka do dzbanka i wsypujemy 150g (10 łyżek stołowych) czekolady; po wymieszaniu wlewamy napój do urządzenia i ustawiamy temperaturę 90°C na 40-45 min. Następne zmniejszamy temperaturę do 65°C. Chcąc uzyskać gęstszą konsystencję należy wsypać 200g (13 łyżek stołowych) do 1 litra mleka.

 

Opakowanie: 1000g
 
Skład czekolady: cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, regulator kwasowości: węglan potasu), skrobia kukurydziana, sól, wanilina. Czekolada może zawierać śladowe ilości mleka.

 

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl